Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Washington podupire, Berlin kritizira dogovor Francuske i Libije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SAD su dale potporu francusko-libijskom dogovoru po kojem će Francuska isporučiti Libiji nuklearni reaktor za desalinaciju vode, dok je istovremeno Berlin nezadovoljan tim potezom.

"Francuska vlada bit će sigurno vrlo oprezna kako bi osigurala da svaki konačni sporazum poštuje međunarodne dogovore", rekao je novinarima glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack, dodavši da Washington podržava korištenje nuklearne energije u mirnodopske svrhe
ali da treba paziti na rizik širenja.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Berlinu Protive se presudi suda Neobičan prizor u prijestolnici: Blokirali najpoznatiju znamenitost grada i ne odustaju od svojih zahtjeva Marija Vučković što će reći prosvjednici? Dnevnik Nove TV doznaje što je ministrica Vučković dogovorila u Slavoniji

Njemački državni ministar u ministarstvu vanjskih poslova Gernot Erle kritizirao je protokol o suradnji Francuske i Libije, upozoravajući da bi on mogao dovesti do širenja nuklearnog oružja.

"Politički, ovo je pitanje problematično", rekao je socijaldemokrat Erle u razgovoru za list Handelsblatt od petka. "Osim toga, rizik širenja povećava se sa svakom zemljom koja koristi nuklearnu energiju", dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene