Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sankcionirane banke i državljani

Washington sankcijama provodi "strategiju potpune izolacije Sjeverne Koreje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Washington je u utorak objavio da je donio sankcije protiv osam sjevernokorejskih banaka i 26 građana optuženih da su financijski pomagali razvoj nuklearnog programa u Sjevernoj Koreji.

SAD je u utorak donio sankcije za 8 banaka i 26 državljana Sjeverne Koreje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užasan dan za Tennessee Učitelji će moći nositi pištolje u školama: "Umjesto da zaštite djecu, opet su zaštitili oružje" Vladimir Putin Kad nema ljubavi Udarili Putina gdje ga najviše boli i narušili dobre odnose: "Ne žele riskirati, mogu izgubiti puno više od Rusije"

"Meta su nam sjevernokorejske banke i osobe koje predstavljaju sjevernokorejske banke širom svijeta", komentirao je ministar financija Steven Mnuchin, naglasivši da je američka strategija "potpuna izolacija" Sjeverne Koreje, kako bi se postigla denuklearizacija korejskog poluotoka.

Popis uključuje pojedince koji se nalaze u Sjevernoj Koreji, ali i u Kini, Rusiji, Libiji i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"Danas sankcionirani pojedinci su građani Sjeverne Koreje koji djeluju u Kini, Rusiji, Libiji i UAE kao predstavnici sjevernokorejskih banaka u tim zemljema", precizira se u priopćenju ministarstva financija.

Kao posljedica te današnje odluke, sva imovina i interesi navedenih osoba bit će blokirani ili pod kontrolom u SAD-u, kazao je isti izvor. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene