Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Washington je u utorak objavio da je donio sankcije protiv osam sjevernokorejskih banaka i 26 građana optuženih da su financijski pomagali razvoj nuklearnog programa u Sjevernoj Koreji.


SAD je u utorak donio sankcije za 8 banaka i 26 državljana Sjeverne Koreje.

Vezani članci Prosvjedi u SAD-u Policajci istupili iz postrojbe zbog suspenzije kolega koji su na tlo gurnuli 75-godišnjeg prosvjednika Prosvjedi u SAD-u Policajac pucao u Latinoamerikanca jer je za čekić u njegovu džepu mislio da je pištolj

"Meta su nam sjevernokorejske banke i osobe koje predstavljaju sjevernokorejske banke širom svijeta", komentirao je ministar financija Steven Mnuchin, naglasivši da je američka strategija "potpuna izolacija" Sjeverne Koreje, kako bi se postigla denuklearizacija korejskog poluotoka.

Popis uključuje pojedince koji se nalaze u Sjevernoj Koreji, ali i u Kini, Rusiji, Libiji i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"Danas sankcionirani pojedinci su građani Sjeverne Koreje koji djeluju u Kini, Rusiji, Libiji i UAE kao predstavnici sjevernokorejskih banaka u tim zemljema", precizira se u priopćenju ministarstva financija.

Kao posljedica te današnje odluke, sva imovina i interesi navedenih osoba bit će blokirani ili pod kontrolom u SAD-u, kazao je isti izvor. (Hina)