Obavijesti Video Pretražite Navigacija
F-22 Raptor

Trump šalje borbene avione na Južnokorejski poluotok, ne želi reći koliko

F-22 Raptor (Foto: AFP)
F-22 Raptor (Foto: AFP) Foto: Afp
SAD će poslati borbene zrakoplove F-22 "Raptor" u Južnu Koreju radi sudjelovanja u manevrima s južnokorejskom vojskom, izvješćuju u petak južnokorejski mediji.

Šest zrakoplova iz baze na Okinawi rasporedit će se u Južnoj Koreji za petodnevnu vojnu vježbu "Vigilant Ace" koja će početi 4. prosinca, navode lokalni mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sjever i jug Radio koji je emitirao misteriozne kodirane brojeve naglo 'ušutio', zloglasni vođa poručio vojsci: "Budite spremni" Sjeverna Koreja ispalila projektile - 5 Nova provokacija Sjeverna Koreja ispalila više od 200 granata: Južna Koreja stanovnike otoka poslala u skloništa

Glasnogovornik južnokorejskih zračnih snaga odbio je navesti broj F-22 "Raptora" koji će sudjelovati u toj vježbi. Glasnogovornik američkog zrakoplovstva nije želio komentirati tu informaciju.

Južnokorejski mediji tvrde da će američki avioni sudjelovati u vježbama preciznih udara s južnokorejskim lovcima.

Američki predsjednik Donald Trump najavio je u ponedjeljak da je SAD odlučio nanovo upisati Sjevernu Koreju na crnu listu "država koje podržavaju terorizam" kako bi pojačao pritisak na njezin nuklearni i balistički program.(Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene