Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jasna poruka

Vučić: "Nikakvog priznanja Kosova neće biti. Nema predaje! Živjela Srbija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u petak navečer na razgovorima s pregovaračima EU-a u Beogradu da nikakvog priznanja Kosova neće biti.

"Razgovor o budućnosti Srbije, a nikakvog priznanja Kosova neće biti! Upravo razgovaram s posebnim predstavnikom EU-a za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i sa savjetnicima za vanjsku i sigurnosnu politiku Francuske i Njemačke, Emmanuelom Bonneom i Jensom Plettnerom. Nema predaje! Živjela Srbija", napisao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na Instagramu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić "Mali Rusi" Vučić: "Srbija se naoružava da razni patuljci ne bi umislili da joj ponovo mogu otimati teritorij" Aleksandar Vučić Sramotan potez Politolog o Vučićevom potezu da sport iskoristi za politiku: "Dublje od ovog ne može"

Vučić je istaknuo da je "uvijek spreman na kompromisna rešenja" u skladu s, kako je rekao, ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 Vijeća sigurnosti UN-a.

Predstavnci EU-a, Francuske i Njemačke prije dolaska u Beograd sastali su se u Prištini s premijerom Kosova Albinom Kurtijem

 Glasnogovornik Europske komisije Peter Stano rekao je ranije da je svrha posjeta da se ispitaju opcije za napredak u dijalogu Beograda i Prištine.

Njemački kancelar Olaf Scholz i francuski predsjednik Emmanuel Macron su u zajedničkom pismu upućenom Kurtiju i Vučiću priopćili da su angažirali svoje savjetnike, Plettnera i Bonnea, da podrže dijalog za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.

Dvojica čelnika u pismu su pozvali Vučića i Kurtija da u nastavku dijaloga pokažu spremnost za donošenje teških odluka u odlučujućem trenutku za sigurnost u Europi i stabilnost u regiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene