Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovisno o ozračju

Vučić: Mogućni izvanredni parlamentarni izbori u Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski vicepremijer i vođa Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je mogućnost izvanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, ali i rekao kako smatra da zasad nisu potrebni.

Aleksandar Vučić je potvrdio da će biti održani izvanredni izbori u Beogradu, čiji je gradonačelnik Dragan Đilas smijenjen prošlog tjedna.

On je na stranačkom skupu naprednjaka u središnjoj Srbiji ocijenio da će odluka o raspisivanju izvanrednih parlamentarnih izbora ovisiti o ozračju u kojem bude radila rekonstruirana srbijanska vlada i dogovoru s koalicijskim partnerima, izvijestio je RTV B92.

'Mi bez potpore građana ne možemo voditi zemlju i ako se na bilo koji način dovede u pitanje potpora građana Srbije nama, ja mislim da su izbori u tom slučaju jedino mogućno rješenje, iako smatram da nam nisu potrebni u ovom trenutku. Mislim da je volja naroda jasna. Na kraju krajeva, trebamo razgovarati, naravno, i sa našim koalicijskim parnerima i vidjeti što je najbolje rješenje', rekao je Vučić.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Donio odluku Vučić imenovao mandatara za sastav nove vlade Aleksandar Vučić "Srbija protiv nasilja" Ujedinjena oporba protiv Vučića i SNS-a: "Ljudima je dosta nasilja i korupcije"

>> Srbija: Prosvjed radnika u Beogradu, blokirane ulice ispred vlade

Nakon rekonstrukcije vlade početkom rujna izvršnu vlast u Srbiji preuzeli su Vučićev SNS i Socijalistička partija Srbije premijera Ivice Dačića, te manje stranke okupljen u koalicijama s naprednjacima i socijalistima.

Na osnovi posljednjih istraživanja javnog mišljenja iz kolovoza, Vučićevi naprednjaci imaju potporu više od 40 posto građana, na drugom mjestu je oporbena Demokratska stranka s 11,8 posto, a slijede Dačićevi socijalisti s 10,6 posto, Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice sa 7,4 posto i Liberalno-demokratska partija Čedomira Jovanovića s nešto više od pet posto i to su jedine stranke koje bi prešle izborni prag za parlament. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene