Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod okriljem EU-a

Vučić i Kurti ponovo o normalizaciji odnosa: "Vidjet ćemo jesu li spremni preuzeti odgovornost"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Čelnici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Albin Kurti sastali su se u četvrtak u Bruxellesu u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa koji se vodi pod okriljem Europske unije.

Čelnici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Albin Kurti u četvrtak su se sastali u Bruxellesu u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa. Razgovor se vodi pod okriljem Europske unije. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Sumnja na nemar Zbog smrti 10-godišnjaka suspendirane dvije liječnice: "Došao je u bolnicu na nogama, a posljednjeg dana nikoga nije prepoznao"

"Vrijeme je da se ozbiljno krene s provedbom sporazuma o putu prema normalizaciji odnosa. Danas ćemo vidjeti jesu li spremni preuzeti odgovornost", objavio je na društvenoj mreži X (bivši Twitter) visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell, koji je domaćin sastanka.

Vučić i Kurti zadnji put su se sastali 2. svibnja ove godine u Bruxellesu. Nakon toga, 22. lipnja održan je novi krug dijaloga na najvišoj političkoj razini, ali tada nije došlo da sastanka između dvojice čelnika.

Umjesto toga, visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell i posebni izaslanik EU-a Miroslav Lajčak odvojeno su razgovarali s Vučićem i Kurtijem.

Pročitajte i ovo Aleksandar Lukašenko Dogovoreni sastanak Lukašenko dolazi u Rusiju, sastat će se s Putinom

Predstavnici EU-a tvrde da je na sastanku u Bruxellesu održanom 27. veljače prihvaćen sporazum o putu prema normalizaciji odnosa, a 18. ožujka u Ohridu je prihvaćen aneks toga sporazuma koji govori o njegovoj provedbi. Međutim, nijedan od ta dva dokumenta nije potpisan i obje strane ga posve različito tumače. Kosovski premijer Kurti je isticao da to želi potpisati, dok Vučić to izričito odbija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene