Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Halloween asteroid

Vraća nam se asteroid u obliku lubanje: U studenom 2018. ponovno će plašiti Zemljane

Asteroid u obliku lubanje dobio je nadimak Halloween asteroid (Foto: NAIC-Arecibo/NSF)
Asteroid u obliku lubanje dobio je nadimak Halloween asteroid (Foto: NAIC-Arecibo/NSF) Foto: NAIC-Arecibo/NSF
Asteroid 2015 TB145, koji je odmah dobio nadimak "Halloween asteroid" nakon što je 31. listopada 2015. prošao gotovo 500.000 kilometara od Zemlje, vraća se u naše susjedstvo u studenom 2018. godine.

2015. godine Halloween asteroid prošao je pored Zemlje na tek malo većoj udaljenosti Mjesečeve orbite. No, očito mu jedan "posjet" nije bio dovoljan pa će se opet vratiti u studenom 2018. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veličine 9 kruzera VIDEO Pored nas prolazi asteroid velik poput onog koji je promijenio lice Zemlje Slika nije dostupna I mnogo brža Svemirska stijena koja je zbrisala dinosaure bila je možda mnogo MANJA od asteroida...

Prvi put je asteroid promjera 640 metara pored Zemlje prošao brzinom od 125.500 kilometara na sat, a bilo ga je moguće vidjeti i običnim amaterskim teleskopom.

Iako su znanstvenici 2015. godine pretpostavljali da je riječ o tzv. "mrtvom" kometu, koji je izgubio svoj rep tijekom brojnih preleta pored Sunca, sada ističu kako nije "mrtav".

Asteroid u obliku lubanje dobio je nadimak Halloween asteroid (Foto: NAIC-Arecibo/NSF) Asteroid u obliku lubanje dobio je nadimak Halloween asteroid (Foto: NASA) Foto: NASA

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene