Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bryan Doherty iz Chicaga podnio je prijavu protiv taksiste koji ga je, kako kaže, poprskao sa suzavcem jer je vožnju želio platiti karticom.


Bryan Doherty i njegova dva prijatelja taksijem su se vozili u nedjelu, ali vožnja nije protekla glatko. Doherty je ispričao da su vozača informirali o nedostatku gotovine u novčanicima te da će platiti karticom. Vozač je tada zaustavio vozilo i prijetio im palicom, uzeo je suzavac i posprejao ih, piše Huffington Post.

Vezani članci Taksi Taksisti mogu odahnuti: Na Trešnjevci uhićen serijski pljačkaš, prijetio im pištoljem i nožem Auti prelaze prugu, a spuštena je rampa Slalom između spuštenih rampi: "Sve je trajalo 20 minuta, a vidio sam čak i žene koje su tako vozile djecu"

Svoje nezadovoljstvo uslugom Doherty je objavio i na internetskoj stranici na kojoj korisnici mogu komentirati kvalitetu pružene usluge. Ondje je napisao da je zamolio vozača da ih odveze do bankomata kako bi vožnju koja je stajala 6,48 dolara mogli platiti gotovinom. 'Vozač je postao frenetičan i bio je uvjeren da ga namjeravamo prevariti. Prestravljeni putnici nazvali su 911.

>> Nove cijene taksija u Zagrebu ne prestaju iznenađivati

Iako su vozači taksija obavezni primiti kartice ukoliko njima putnici žele platiti vožnju, i drugi su se korisnici u Chicagu žalili da su taksisti u trenucima takvog načina plaćanja bili neugodni, prijetili su čak i golotinjom.

Uzrok ovog negodovanja nad kartičnim plaćanjem leži u plaćanju naknade. Naime, ako putnik odluči platiti vožnju karticom, taksist mora platiti pet posto po transakciji.