Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Preko mosta starog 5 stoljeća preko kojeg strogo zabranjen promet motornim vozilima pokušao je prijeći nepoznati 'junak'.


Nepoznati vozač u utorak navečer pokušao je osobnim vozilom prijeći preko UNESCO-vog zaštićenog spomenika, Staroga mosta u Mostaru, gdje je promet motornim vozilima strogo zabranjen, objavili su mediji u BiH.

Vezani članci Sjekira, ilustracija Žele mu pomoći: Radnička fronta pozvala da im se javi muškarac koji je sjekirom razbio šefov auto Munja (Foto: Screenshot/YouTube) Apokalipsa na cesti: Prvo ga umalo pogodio grom, a onda i srušeno stablo

Fotografija s bizarnim junačenjem nepoznate osobe u vozilu marke Seat dostavljena je medijima, no policija u srijedu o tome nije imala dojavu.

Nije poznato je li nesavjesni vozač uspio prijeći preko Staroga mosta koji je širok svega tri metra. Na fotografiji su vidljive i tri osobe koje u nevjerici gledaju prema automobilu.

Stari most uništen je u granatiranju postrojbi HVO-a u studenom 1993., a obnovljen je 2004. Pod zaštitom UNESCO-a je od 2005.

Ovaj most prvotno je izgrađen za vrijeme Osmanskog carstva u 16. stoljeću. Ima upečatljiv luk te se s visine od 24 metra nadvija nad Neretvom.

Stari most u Mostaru je jedna od najznačajnijih znamenitosti u BiH, preko koje godišnje prijeđe više desetaka tisuća turista. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook