Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatna snimka

Vozač autobusa umjesto kočnice pritisnuo gas i ''pokupio'' pješaka koji je pukim čudom to preživio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozač autobusa koji je slučajno pritisnuo papučicu gasa umjesto kočnice i udario pješaka, priznao je pogrešku u vožnji.

Dramatične snimke nadzorne kamere stižu iz Velike Britanije iz grada Reading. Ondje je u lipnju vozač autobusa na kat, 40-godišnji Cheikh Senghor pregazio pješaka Simona Smitha (53) nakon što je umjesto da je zakočio - ubrzao.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Venecije Autobus smrti Vozač autobusa uoči nesreće objavio selfie, poznato i što pokazuju snimke, a očevici tvrde: "Nije bilo smisla da to napravi" Ilustracija Tragedija u Platu Strašni detalji prometne nesreće na Jadranskoj magistrali: Nijemca (25) udario autobus, a onda i auto. Poginuo je na licu mjesta

Srećom, pješak je preživio. Štoviše, odmah nakon što ga je udario autobus, ustao je i odšetao u pub. No, nije prošao bez ozljeda. Kako piše The Sun, Simon je u ovoj prometnoj nesreći zadobio nekoliko manjih fraktura kostiju i ogrebotina.

S obzirom na to da se radi o prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom, slučaj je završio na sudu. Vozač autobusa na suđenju je rekao da je slučajno umjesto kočnice pritisnuo papučicu gasa. A ozlijeđeni pješak tvrdi da ima psihičke traume te da ne se još ne osjeća sposobnim otići na posao.

''Putnici iz autobusa su posvjedočili da se autobus kretao neobično velikom brzinom'', rekla je na sudu zastupnica tužitelja, odvjetnica Ann Sawyer-Brandish.

Senghor je proglašen krivim za nemarnu vožnju te očekuje izricanje kazne.

Ovo je vrlo prometna cesta i imate sreće da na ulici u tom trenutku nije bilo više pješaka. Vaša krivica u ovom slučaju je velika - kazala je sutkinja Davinder Lachar.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene