Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock

Liječnik Hitne pomoći iz Kikinde, koji je nakon pregleda 89-godišnje I. K. u njezinu domu pacijenticu proglasio mrtvom premda je bila živa, suspendiran je na 15 dana, objavili su u utorak vojvođanski mediji.


To je drugi takav slučaj u posljednjih godinu dana. Liječnik N. B. u četvrtak je konstatirao staričinu smrt, no kad je po nju došla pogrebna služba, I. K. je pokazivala znakove života.

Vezani članci Viralna fotografija liječnika koji grli oboljelog od koronavirusa Ova fotografija liječnika i oboljelog od koronavirusa obišla je svijet: ''Vidio sam starijeg pacijenta kako ustaje iz kreveta, plače i pokušava otići...'' Liječnik poslao dramatično upozorenje Liječnik pokazao kako izgledaju zadnji trenuci ljudi koji umiru od korone: "Vaše osobne slobode neće vam ništa značiti kad vas intubiram, a onda umrete"

Dnevni list Novosti piše da je žena u teškome zdravstvenom stanju hospitalizirana na Odjelu neurologije u gradskoj Općoj bolnici, no nakon četiri dana je preminula.

Ravnateljica Doma zdravlja "Kikinda" dr. Biljana Marković priopćila je da će konačna odluka o statusu liječnika Hitne pomoći biti donesena nakon isteka roka o suspenziji.

Moguće je da će liječnik dobiti otkaz ili će biti prebačen na drugo radno mjesto, prenose mediji.

Povjerenstvo koje provodi stručni nadzor u ustanovi nakon kontrole je zaključilo da liječnik N. B. za vrijeme pregleda pacijentice nije koristio osnovne medicinske uređaje te da nije postupio u skladu s pravilima o utvrđivanju vremena i uzroka smrti.

Novosti pišu se drugi put u posljednjih godinu dana u Kikindi dogodilo da liječnik hitne službe živu pacijenticu proglasi mrtvom.

U svibnju prošle godine liječnik je staricu koja je prebivala u Gerontološkom centru proglasio mrtvom, no sutradan je utvrđeno da je živa, nakon čega je prevezena u bolnicu.

Premda teško bolesna, starica je živjela još deset mjeseci, a liječnik Hitne pomoći zbog pogreške je prebačen na rad u ambulantu opće prakse. (Hina)