Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vojska Srbije spremna za izazove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojska Srbije spremna je na svaki izazov, rizik ili prijetnju, prvenstveno na dijelu teritorija koji kontrolira, izjavio je danas srbijanski ministar obrane Dragan Šutanovac, ali je izrazio uvjerenost da vojska neće biti angažirana.

Govoreći u povodu Dana Vojske u Nišu, gdje je održana vojna vježba, Šutanovac je izrazio uvjerenost da srbijanski državni vrh "neće donositi pogrešne odluke koje bi nas vodile u upotrebu sredstava što smo ih danas vidjeli na vježbi".

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca Ilustracija Novi izazovi Kosovo izbacuje srpski dinar iz prometa, Vučić kaže da je to pokušaj progona srpskog naroda s Kosova

Ministar je iznio ocjenu da je situacija na jugu Srbije stabilna,
ali je dodao da su mogući i problemi, prvenstveno na Kosovu.
"Imamo locirane skupine ljudi koje su prije svega kriminalno
organizirane, ali u suradnji s KFOR-om razmjenjujemo informacije i nadam se da neće doći do nasilja. Spremni smo adekvatno reagirati sa Žandarmerijom MUP-a Srbije", kazao je ministar obrane.

Vojnoj pokaznoj vježbi u niškoj vojarni prisustvovali su i načelnik Glavnog stožera Vojske Srbije Zdravko Ponoš kao i vojni izaslanici drugih zemalja akreditirani u Srbiji te veliki broj građana.

U okviru vojne vježbe, Niš su prelijetali zrakoplovi "Orao", "Supergaleb" i "MIG 29", a građane je Ministarstvo obrane prije nekoliko dana upozorilo da će preleti aviona biti u funkciji vojne vježbe i svečanosti obilježavanja Dana vojske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene