Vojna parada u Pjong Jangu - 1
Vojna parada u Pjong Jangu - 1 Foto: Afp

Sjeverna Koreja je u središtu Pjongjanga organizirala vojnu smotru u čast završetka osmodnevnog kongresa Radničke partije na vlasti, na kojoj je s podmornice lansirala balističku raketu, izvijestila je u petak službena sjevernokorejska agencija KCNA.


Sjeverna Koreja je u Pjongjangu organizirala vojnu smotru u čast završetka osmodnevnog kongresa Radničke partije na vlasti, na kojoj je s podmornice lansirala balističku raketu.

Vezani članci Kim Jong Un I to se dogodilo: Koronavirus ušao i u najzatvoreniju zemlju na svijetu, Kim proglasio izvanredno stanje Kim Jong Un pojavio se u javnosti - 4 Anonimni južnokorejski dužnosnik tvrdi: Kim Jong Un nije bio na operaciji

Događaju je nazočio sjevernokorejski vođa Kim Jong-un koji je na kongresu imenovan za glavnog tajnika stranke i najavio je da će povećati nuklearni arsenal zemlje, prenosi agencija France Presse.

"Veličanstvene elitne postrojbe i nepobjedive zračne snage Republike koje će ponosno koračati Trgom Kim Il-sunga, slika su naše apsolutne moći", rekao je ministar obrane Kim Jong-gwan uoči smotre, prenosi KCNA.

Prošli put kada je u listopadu 2020. održana vojna smotra u Severnoj Koreji proslavljala se 75. obljetnica osnutka Radničke partije, na kojoj su prikazana razna oružja, uključujući interkontinentalne balističke rakete, a Kim je održao govor.