Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziva na pomoć Siriji

Vođa Al-Qaide pozvao muslimane na otmice zapadnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa Al Qaide Ayman al-Zawahri pozvao je muslimane da otimaju ljude sa Zapada, pridruže se sirijskoj pobuni i podupru uvođenje šerijata u Egiptu, objavio je SITE Monitoring, pozivajući se na film iz dva dijela objavljen na islamističkim mrežnim stranicama.

Zawahri je pozvao na otmicu 'državljana zemalja koje se bore protiv muslimana kako bi oslobodile naše zarobljenike' i pohvalio je otmicu Warrena Weinsteina, sedamdesetjednogodišnjeg američkog humanitarnog radnika u Pakistanu lani, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija POHVALNI PRIMJER Svečano otvorena džamija blizu Tomislavgrada, zajednički su je izgradili muslimani i katolici Slika nije dostupna Al-Qaida poziva islamiste da napadnu etiopske snage

Vođa Al Qaide optužio je međunarodnu zajednicu da sirijskom predsjedniku Basharu al-Asadu daje 'dozvolu za ubijanje' u pokušaju da se obračuna s narodnom pobunom. U sirijskoj pobuni protiv vlade sudjeluju i islamističke skupine.

>> 'Bin Laden je bio veoma darežljiv. On je jeo kruh, a za goste je klao ovce'

'Pozivam sve muslimane, posebno u zemljama koje graniče sa Sirijom, da ustanu i svim silama pomognu našoj braći u Siriji', dodao je Zawahri.

Al Qaidin vođa, rođen u Egiptu, kritizirao je usto egipatsku vladu zbog korupcije, ističući da se u toj zemlji vodi bitka između sekularne manjine i muslimana koji žele uvesti šerijat i osloboditi se američkog utjecaja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene