Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne smije napustiti zemlju

Vođa grčke Zlatne zore pušten iz zatvora u kućni pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnivač i čelnik Zlatne zore Nikos Mihaloliakos, optužen u okviru istrage o toj stranci neonacističkog usmjerenja, izašao je u petak iz zatvora i smješten je u kućni pritvor, nakon isteka zakonskog roka od 18 mjeseci pritvora.

Mihaloliakos (57) koji je optužen za "vođenje i članstvo u zločinačkoj organizaciji" i "nezakonito nošenje oružja", ne smije napustiti zemlju. Usprkos kućnom pritvoru, može izlaziti uz pratnju kako bi sudjelovao na sjednicama parlamenta.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja"

"Mihaloliakos je protuzakonito držan u privoru i neće se onamo vratiti (...) Njegova će se nedužnost dokazati na sudu", rekao je njegov odvjetnik Nikos Antoniadis za medije u prigodi izlaska njegova branjenika iz zatvora visoke sigurnosti Koridalos u zapadnom predgrađu Atene.

Varufakis pozvao Grke i Nijemce: Prekinimo s otrovnom igrom međusobnih optužbi

Antoniadis je istaknuo da će uskoro zatražiti ukidanje kućnog pritvora koji mu je određen zbog optužbe za "nezakonito nošenje oružja", koja je, po njegovu mišljenju, neutemeljena.

Osim Mihaloliakosa, na uvjetnu slobodu je pušten i Janis Lagos, zastupnik iste stranke, optužen u istrazi o ubojstvu ljevičarskog aktivista Pavlosa Fisasa 18. rujna 2013. Zabranjen mu je izlazak iz zemlje i sudjelovanje na javnim skupovima, doznaje se od pravosudnog izvora.

Nikos Mihaloliakos i Janis Lagos uhićeni su i smješteni u pritvor nekoliko dana nakon ubojstva Fisasa kojega je jedan član stranke izbo nožem blizu Atene.

Ubojstvo Pavlosa Fisasa označilo je početak neviđene istrage protiv te političke stranke ksenofobne i antisemitske orijentacije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene