Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korak naprijed

Varufakis pozvao Grke i Nijemce: Prekinimo s otrovnom igrom međusobnih optužbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčki ministar financija Janis Varufakis koji se ovog tjedna našao u središtu polemike zbog videosnimke na kojoj, čini se, pokazuje Njemačkoj srednji prst, pozvao je u petak na svom blogu da Berlin i Atena prekinu međusobno optuživanje.

U blogu naslovljenom "Grci i Nijemci, ponovo promišljajmo o našoj zajedničkoj budućnosti", Varufakis ocjenjuje da treba "prekinuti otrovnu igru međusobnih optuživanja i moralizatorsko upiranje prstom koji koriste samo neprijateljima Europe".

Pročitajte i ovo Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja" Ilustracija Nemirno tlo Potres pogodio Grčku

Po njegovim riječima, putem "trenutačne" primjene dogovora euroskupine od 20. veljače treba se "usredotočiti na naš zajednički interes, na to kako rasti i brzo reformirati Grčku kako bi država mogla lakše vraćati dugove koje se nije smjelo potpisati, pazeći na svoje građane kao što treba činiti svaka europska moderna država".

Cipras nominirao Prokopisa Pavlopulosa za novog predsjednika

Varufakis se nada da će "Nijemci i Grci zajedno sa svim Europljanima" moći "ponovo promišljati o našoj monetarnoj uniji kao o zemlji blagostanja za sve".

Ove miroljubive izjave izgleda smjeraju omogućiti Varufakisu da skrene pozornost s videosnimke na kojoj pokazuje srednji prst na jednoj konferenciji u Zagrebu 2013. dok je bio tek običan ekonomist s ljevice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene