Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanska policija je vlasnicima opasnih i zakonom zabranjenih pasa kakvi su pit bull terijeri dala rok od tjedan dana za predaju životinja uz obećanje da neće kazneno odgovarati.


Policija iz Merseysidea objavila je da svaki vlasnik koji odluči predati svog psa, čije je držanje zakonski zabranjeno, neće biti krivično gonjen prema Zakonu o opasnim psima iz 1991. godine. 

Vezani članci Trgovački centar, ilustracija Zbog neradne nedjelje poslodavci već počeli prijetiti otkazom: ''Ako imate smanjeni prihod počnete rezati troškove'' Igračke i natpis za preminulu djevojčicu Iluzija je da se događaji zlostavljanja djece neće ponoviti: ''Zaključavao me u mračnu sobu cijeli dan bez hrane, vode i WC-a. Imala sam tri godine''

Nakon isteka toga roka, policija će krenuti u racije.

Policija u Merseysideu zaplijenila je već desetke zabranjenih
životinja u racijama provedenim nakon tragedije na samu Novu godinu kada je pit bull terijer, u vlasništvu rođaka, usmrtio petgodišnju djevojčicu u kući njezine bake.

Zakonom u Britaniji zabranjeno je držati i uzgajati sljedeće vrste: pit bull terijer, Dogo Argentino, Japanski Tosa i Fila Brasileiro.

Nakon isteka roka za dragovoljnu predaju policija će krivično goniti one koji uzgajaju, prodaju ili razmjenjuju zabranjene vrste pasa ili pak organiziraju borbe pasa.

Predviđene kazne za držanje zakonom zabranjene vrste pasa kreću se od 5.000 funti novčane kazne do šest mjeseci zatvora.