Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspavani vlakovođa

Vlakovođa uhvaćen kako drijema za vrijeme vožnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fotograf Stuart Lettleford fotografirao je vlakovođu koji drijema za vrijeme vožnje. Neidentificirani muškarac upravljao je lokomotivom koja je vukla 30 vagona.

Fotograf je primijetio da vozač teretnog vlaka s 30 vagona drijema u kabini za vrijeme dok se vlak kretao.

Pročitajte i ovo Vlak Tri osobe bile u vozilu Užas u Bjelovaru: Vlak na pružnom prijelazu naletio na automobil Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama

'Ne mogu sa sigurnošću tvrditi da je spavao, ali na fotografiji tako izgleda., rekao je fotograf. Stanica Doncaster glavni je sjeverni željeznički čvor u Engleskoj s izravnim vezama s Edinburghom, Glasgowom, Londonom, Manchesterom i Newcastleom.

Nepažnja i neodgovornost ovog vlakovođe srećom nije imala nikakve posljedice, vlak je polako prošao kroz postaju u Doncasteru. No, u ožujku 1951. godine na ovoj je željezničkoj postaji došlo do nesreće u kojoj je poginulo 14, a ozlijeđeno 12 putnika.

>> Stala na tračnice da uplaši dečka pa poginula

Grupa Freightliner koja brine o željeznicama diljem Velike Britanije, zaprimila je prijavu ovog incidenta te će ozbiljno i u potpunosti istražiti sve okolnosti. Prema njihovim riječima, nije moguće da je vlakovođa spavao jer u lokomotivi postoji sigurnosni sustav koji odmah zaustavlja vlak ukoliko osjeti da vozač nije prisutan.

'Gotovo je nemoguće da je vlakovođa spavao. Naš sigurnosni sustav zahtijeva aktivno djelovanje vozača, a ako ono nije prisutno dok je vlak u pokretu, sustav automatski koči i zaustavlja vlak', rekao je glasnogovornik tvrtke Freightliner za Daily Mail.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene