Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Komunistički' unuk

On je nova Putinova 'desna ruka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je u petak iznenada smijenio šefa svog kabineta i dugogodišnjeg bliskog suradnika Sergeja Ivanova ruski predsjednik Vladimir Putin na njegovo je mjesto postavio Estonca Antona Vajna.

63-godišnji Sergej Ivanov bio je šef kabineta ruske predsjedničke administracije od 2011. godine a prije toga je bio i zamjenik premijera te ministar obrane. U budućnosti će biti Putinov savjetnik za pitanja ekologije, zaštite prirode i transporta.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena

Njegov nasljednik, 44-godišnji Anton Vajno, Estonac rođen u Talinu, bio je zamjenik Ivanova od 2012. godine, javlja BBC.

Putin je za rusku televiziju izjavio kako je Ivanov sam zatražio drugo radno mjesto te kako je upravo on za svojeg zamjenika predložio Vajna.

Vajno je diplomirao na prestižnom moskovskom Institutu za međunarodne odnose (MGIMO) i potom radio u ruskoj ambasadi u Tokiju. Nakon toga se vratio u Rusiju i radio u Ministarstvu vanjskih poslova te 2004. prešao u Kremlj. Njegov djed Karlo Vajno je u vrijeme SSSR-a bio prvi sekretar Centralnog komiteta KP Estonije, a otac Eduard Vajno je dužnosnik u privrednoj komori Rusije.

'Hvala Vam na povjerenju. Mislim da je najvažniji zadatak administracije podržati vaše aktivnosti kako šefa države u smislu izrade zakona i nadzora kako su vaše upute implementirane', kazao je Vajno Putinu nakon što je izabran za šefa kabineta. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene