Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne nazire se kraj rata

Putin u jezivom govoru: "Borimo se protiv neonacista koji koriste civile i strance kao živi štit"

Ruskim predsjednik Vladimir Putin obratio se ruskom Vijeću nacionalne sigurnosti i rekao da "specijalna vojna operacija" u Ukrajini ide po planu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je tijekom obraćanja ruskom Vijeću nacionalne sigurnosti pohvalio hrabrost ruske vojske te rekao da smatra da je njegova dužnost pomoći obiteljima poginulih vojnika, kao i vojnicima koji su u ratu ozlijeđeni. Naveo je i da se ruska invazija odvija prema planu te da se svi postavljeni zadaci uspješno rješavaju.

Prije obraćanja je minutom šutnje odana počast poginulim vojnicima. Putin je rekao da se ruski vojnici "hrabro ponašaju", opisao ih je kao "prave heroje" te dodao da je "uspjeh" ruske vojske primjer tog "herojstva".

"Sada se na ukrajinskom teritoriju naši vojinici i oficiri bore za Rusiju, za miran život stanovnika Donbasa, za denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine tako da nam antiruska desnica koju je Zapad stvorio ne može prijetiti na našim granicama", rekao je ruski predsjednik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OGLASIO SE I MORH VIDEO Rusi hrvatskom vojnom izaslaniku pokušali uručiti službenu notu, ali on je odbio. Pogledajte kako je to izgledalo

Pročitajte i ovo Maksim Čmerkovskij - 2 Bijeg iz Ukrajine! Poznati plesač dokumentirao traumatični boravak i odlazak iz Kijeva: Snimio je sve od početka prvih uzbuna pa do bombardiranja gradova!

Osim toga, Putin je rekao i da nikada neće odustati od tvrdnje da su Ukrajinci i Rusi isti narod, ali da se Rusi bore protiv neonacista koji koriste civile kao "živi štit". Ukrajinske snage optužio je i da uzimaju "tisuće stranih državljana za taoce". Također je rekao da se Ukrajincima prijeti, da im je "ispran mozak".

"Nikad neću odustati od tvrdnje da su Ukrajinci i Rusi isti narod, no borimo se protiv neonacista koji imaju zatvorenike čak i s Bliskog Istoka. Oni koriste civile i strance kao živi štit. Zatočili su studente na željezničkoj postaji u Sumi, kineske studente koji su željeli napustiti grad", rekao je Putin. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene