Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznao zabrinutost

Putin kaže da se Rusija bori za očuvanje državnosti: "Na što je naš neprijatelj računao? Da ćemo propasti?"

Vladimir Putin
Vladimir Putin Afp
Aktualno Galerija Vladimir Putin Vladimir Putin Foto: Afp Ilustracija Ilustracija Foto: Afp Vladimir putin drži govor o sigurnosti (FSB) Vladimir putin drži govor o sigurnosti (FSB) Foto: Afp Ruski predsjednik Vladimir Putin Ruski predsjednik Vladimir Putin Foto: Afp +0 Vladimir Putin Galerija 1/5 >>
Postojanje Rusije, kao države, ovisi o ratu u Ukrajini, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin. Istaknuo je da Zapad namjerava uništiti Rusiju.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je istaknuo da Zapad namjerava uništiti Rusiju, obraćajući se radnicima tvornice zrakoplova u Ulan-Udeu, glavnom gradu republike Burjatije, oko 4400 km istočno od Moskve.

Kaže da postojanje Rusije, kao države, ovisi o ratu u Ukrajini. Prethodno je optužio Zapad da koristi Ukrajinu kao sredstvo za nanošenje "strateškog poraza" svom susjedu.

"Za nas to nije geopolitički zadatak, već zadatak opstanka ruske državnosti, stvaranje uvjeta za budući razvoj zemlje i naše djece", rekao je Putin.

Priznao je da je bio zabrinut za gospodarstvo kada je Zapad prošle godine uveo neviđene valove sankcija. "Višestruko smo povećali svoj ekonomski suverenitet. Uostalom, na što je naš neprijatelj računao? Da ćemo propasti za 2-3 tjedna ili za mjesec dana?", kazao je.

Pročitajte i ovo T-64 u Ukrajini Poznati sovjetski model Potez očajnika? Putin iz muzeja izvlači tenkove i šalje ih na front

Istaknuo je da je neprijatelj očekivao da će tvornice stati, financijski sustav kolabirati, nezaposlenost porasti, prosvjednici izaći na ulice, a Rusija će se "ljuljati iznutra i kolabirati, no to se nije dogodilo", prenosi Reuters.

"Pokazalo se, za mnoge od nas, a još više za zapadne zemlje, da su temelji stabilnosti Rusije mnogo jači nego što je itko mislio", zaključio je Putin.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene