Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Marić traži kartu

Na utakmicu s Rusijom stižu Grabar-Kitarović i ruski premijer Medvedev, ali ne i Putin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin ne dolazi na četvrtfinalnu utakmicu Svjetskog prvenstva u nogometu između Rusije i Hrvatske, koja je na rasporedu u subotu u 20 sati u Sočiju, izvijestio je u četvrtak Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov.

U Putinovu radnom rasporedu za sada nije predviđeno njegovo prisustvo na utakmici s Hrvatskom, rekao je Peskov.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena

"Ne, toga putovanja nema u predsjednikovu rasporedu", istaknuo je. Upitan hoće li on biti među navijačima na olimpijskom stadionu u Sočiju, Peskov je odgovorio je da će "navijati iz Moskve" i da ne može poći na taj put.

Utakmicu će na stadionu u Sočiju gledati hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, što je ranije potvrđeno iz njezina ureda. 

Grabar-Kitarović ovoga puta na utakmicu ide na poziv Ruske Federacije, a sastat će se i s ruskim premijerom Dimitrijem Medvedevim. 

"Predsjednica Republike odazvat će se na poziv Ruske Federacije, te će 7. srpnja pratiti Vatrene u Sočiju na četvrtfinalu, a tom će se prilikom sastati i s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim, koji će također biti na utakmici", potvrđeno je iz Ureda predsjednice.

Čini se da će u Soči i ministar financija Zdravko Marić. "Uvijek se ugodno osjećam na stadionu, a kako je pred nama vikend, pokušat ću nešto organizirati kako bih u subotu bio u Sočiju", rekao je Marić uoči sjednice Vlade. Kartu, kaže nema, ali ima - prijatelje.

"Imam prijatelje koji su već dugo u Rusiji i preko njih ću pokušati nabaviti kartu", rekao je ministar financija, dodajući da zna proceduru u nabavi karata te da neće biti u sukobu interesa.

U Rusiju, međutim, neće ministar gospodarstva Darko Horvat. "Rado bih otputovao, ali bojim se kakva je situacija da neće biti vremena. Šteta je subotu potrošiti na putovanju, pa ću utakmicu gledati na TV-u", rekao je Horvat. 

Utakmicu protiv Rusije na stadionu neće gledati ni ministar državne imovine Goran Marić, ali je bivši istaknuti nogometni sudac Hini kazao da će, ako odabranici Zlatka Dalića izbore plasman u polufinale, vjerojatno otići u Moskvu.

"U utakmici s Rusijom očekujem srčani pristup, strastvenu napadačku igru i tada rezultati ne mogu izostati. Već su učinili veliki upjeh, a ulazak u polufinale bio bi povijesni uspjeh, i to zahvaljujući jednoj dosta kompaktnoj ekipi, vrhunskom izborniku i nekim igračima koji su nadmoćni. Pomaže Dalićevo otkriće što je u reprezentaciju doveo Rebića, čovjeka iznenađenje", zaključio je Goran Marić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene