Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koalicija predvođena vladajućom Demokratskom partijom socijalista pobjednica je lokalnih izbora što su održani u Crnoj Gori, objavljeno je u ponedjeljak u Podgorici.


Koalicija predvođena DPS-om predsjednika vlade Mila Đukanovića pobijedila je u 12 od 14 općina. Đukanović je izjavio da je veoma zadovoljan rezultatima upravo završenih lokalnih izbora, jer je njegova stranka osvojila vlast u najvećem broju općina.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Plenković se posvađao s novinarima: "Malo ste svi skupa postali prebahati. Govorim to kao predsjednik Vlade, rješavam teže probleme nego vi" Slika nije dostupna HDZ: Izborna pobjeda potvrđuje da smo na pravom putu

'Veoma sam zadovoljan rezultatima što ih je postigao DPS, pojedinačno ili u koalicijama. Prije izbora bili smo vodeća politička snaga u devet, a sada smo u 12 od 14 općina', rekao je Đukanović novinarima.

U Crnoj Gori su u nedjelju održani izbori u 14 općina za zastupnike u lokalnim parlamentima. U Crnoj Gori postoji 21 općina, u 14 njih izbori su održani u nedjelju, a u sedam preostalih vlast je izabrana prošle godine.

Najviše zanimanja izazvali su izbori u Podgorici, u kojoj je gotovo trećina crnogorskih birača, gdje je bilo došlo do raskola u vladajućoj koaliciji DPS-SDP. Ipak, Đukanovićev DPS osvojio je 28 zastupničkih mjesta, samo jedno manje od broja koji je potreban za apsolutnu većinu, koju će morati potražiti u pregovorima sa SDP-om.

Đukanović je izjavio kako je prirodno da DPS prvo sa SDP razgovara o koaliciji u Podgorici, jer su te stranke partneri na državnoj razini. Prema njegovim riječima, izbori su pokazali da politika neovisnosti Crne Gore i euroatlanskih integracija ima sve čvršće temelje u crnogorskom društvu.

'To je dobra poruka svima, osobito oporbi i njihovim pokroviteljima izvan Crne Gore', izjavio je Đukanović. (Hina)