Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema prijetnje za ljude i okoliš

Završena sanacija potonule platforme: Ivana D ostat će na dnu mora

Aktualno Galerija Završeni radovi na sanaciji plinske platforme - 5 Završeni radovi na sanaciji plinske platforme - 5 Foto: DNEVNIK.hr Završeni radovi na sanaciji plinske platforme - 4 Završeni radovi na sanaciji plinske platforme - 4 Foto: DNEVNIK.hr Završeni radovi na sanaciji plinske platforme - 3 Završeni radovi na sanaciji plinske platforme - 3 Foto: DNEVNIK.hr Završeni radovi na sanaciji plinske platforme - 2 Završeni radovi na sanaciji plinske platforme - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Završeni radovi na sanaciji plinske platforme - 1 Galerija 1/6 >>
Uspješno su završeni radovi trajne sanacije bušotine Ivane D, koja je potonula u prosincu 2020. godine.

U proteklih 47 dana ronioci su uz pomoć posebnog plovila izvodili radove na saniranju. Na toj lokaciji više se neće proizvoditi plin, tvrde iz INA-e. Dodali su i da ne postoji nikakva prijetnja za ljude i okoliš. Sanirana platforma ostat će na dnu mora.

"Što se tiče platforme Ivane D koja se nalazi na lokaciji na dnu mora, sve studije koje smo radili pokazale su da bi bilo iznimno korisno zadržati platformu na morskom dnu radi bioraznolikosti okoliša. Mi smo pristupili izradi i dodatne studije utjecaja na okoliš i po njezinu okončanju donijet će se odluka o sudbini same platforme", rekao je Nikola Mišetić, operativni direktor za istraživanje i proizvodnju. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene