Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loši učitelji

Više od tisuću učitelja u Keniji optuženo za zlostavljenje djevojčica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od tisuću učitelja u Keniji dobilo je otkaz zbog sumnji da su u razdoblju od dvije godine seksualno zlostavljali djevojčice.

'Većina žrtvi stara je između 12 i 15 godina, a cijeli skandal je otkrio tim koji već neko vrijeme istražuje optužbe o zlostavljanjima u školama koje su u većini slučaja u ruralnim mjestima', izjavio je za BBC istražitelj Ahmed Hussein.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Keniji Tragedija u Keniji VIDEO Strašna eksplozija kamiona s plinom: Ozlijeđeno gotovo 300 ljudi, među poginulima je i dijete Nakon štrajka sudaca - domino efekt? Vrijeme će pokazati Može li štrajk sudaca pokrenuti domino-efekt? "Budući da je superizborna godina, vladajući imaju mogućnost odriješiti kesu"

>> Jednu kćer silovao, drugu godinu dana držao u ormaru

Napominje kako je prije bilo jako teško dobiti informacije o sličnim zločinima zbog loše komunikacije što se, kaže, popravilo zahvaljujući napretku mobilne tehnologije. Prošle godine otkaz je dobilo 600 učitelja, a ove godine njih 550 je izgubilo posao zbog ljubljenja, diranja ili zatrudnjivanja djevojčica. Ukupno, u Keniji radi oko 240 tisuća prosvjetnih djelatnika. Većina zlostavljača osuđena je na određene kazne zatvora.

'U jednoj školi u Nyanzi 20 djevojčica je bilo trudno od čega su za polovicu bili odgovorni učitelji i najveći je problem taj što ravnatelji škola ne prijavljuju slučajeve dalje', kazao je ravnatelj udruge koja štiti djecu, Brian Weke. Također, nije rijetkost da učitelji roditeljima obeščašćenih djevojčica nude novac u zamjenu za šutnju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene