Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Više od dva milijuna muslimana uputilo se na planinu Arafat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od dva milijuna muslimanskih vjernika uputilo se na planinu Arafat, nedaleko od Meke, gdje se održava hadž, redovito godišnje hodočašće u Saudijskoj Arabiji.

Na planini Arafat, koja se također naziva i 'Jebal Ar-Rahma', prema vjerovanju prorok Muhamed je prije 14 stoljeća izrekao svoju posljednju propovijed. Hodočasnici će se popeti na goru Arafat kako bi zamolili Boga za oprost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hodočašće muslimana Započeo hadž: Milijuni hodočasnika krenuli prema Meki Slika nije dostupna Hadž Muslimanski vjernici okupili se na gori Arafatu

Saudijske vlasti su poduzele sveobuhvatne mjere sigurnosti kako bi izbjegle ponavljanje tragičnih ljudskih stampeda izazvanih panikom, poput onih kada je 2006. poginulo 364 osoba, a 2004. godine 251.

Za pomoć hodočasnicima ukupno je angažirano 11 tisuća medicinskih djelatnika, u 21 bolnici i 145 priručnih ambulanti u Meki, Mini i na brdu Arafat, u kojima je pripremljeno 4.200 kreveta.

Hadž je jedan od pet stupova islama i svaki musliman, ako mu dopuštaju prilike i sredstva, treba jednom u svom životu poduzeti hodočašće u Meku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene