Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 560 pristaša oporbe privedeno je u Moskvi tijekom prosvjeda protiv pobjede stranke ruskog premijera Vladimira Putina na parlamentarnim izborima, objavila je službena novinska agencija Itar-Tass citirajući policiju.


‘Policajci su priveli 569 osoba koje su željele sudjelovati u nedopuštenom okupljanju na Trgu Trijumfalnaja’, kazao je policijski izvor agenciji.

Stotine pristaša oporbe pokušalo je prosvjedovati u utorak navečer u središtu Moskve osuđujući pobjedu stranke na vlasti Ujedinjena Rusija ali je policija smjesta intervenirala.

Vezani članci Greta Thunberg Greta Thunberg predvodila veliki prosvjed za klimu u Njemačkoj uoči izbora: "Ovdje smo, glasni smo, zato što vi izdajete našu budućnost" Slika nije dostupna VIDEO Snimljen sukob prosvjednika s policijskim kordonom

>> Moskva: Uhićeno više od 100 oporbenih političara i njihovih pristaša


Policija je iznijela podatak i privođenju približno 200 prosvjednika u Sankt Peterburgu.

Snage reda upozorile su tijekom dana da će spriječiti svaki nedopušteni prosvjed nakon poziva na okupljanje objavljenog na internetu. Ruske vlasti objavile su u utorak da su rasporedile dodatne policijske snage u glavnom gradu kako bi zajamčile sigurnost. (Hina)