Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Priopćenje iz Kopenhagena'

Više od 500 svjetskih tvrtki traži sporazum o klimi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šefovi više od 500 svjetskih tvrtki danas šalju apel međunarodnim političkim čelnicima u New Yorku da zaključe 'ambiciozan, solidan i pravedan' sporazum o klimatskim promjenama, objavilo je sveučilište Cambridge.

Taj apel nazvan 'Priopćenje iz Kopenhagena' trebao bi biti uručen glavnom tajniku UN-a Ban Ki-moonu i stotinjak predsjednika država i vlada koje prisustvuje summitu UN-a o klimatskim promjenama. Summit bi trebao omogućiti napredak pregovora u obliku konferencije u Kopenhagenu u prosincu, namijenjene zaključivanju sporazuma o prisilnom smanjenju ispuštanja plinova s učinkom staklenika, koji bi trebao naslijediti protokol iz Kyota 2013.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema pomaka O klimi na Zemlji - 'U slijepoj smo ulici, vrijeme nam istječe' Slika nije dostupna Summit o klimatskim promjenama U Cancunu bez dogovora o emisiji stakleničkih plinova

'Priopćenje iz Kopenhagena' dobilo je podršku velikih te malih i srednjih tvrtki koje rade u različitim sektorima sa sjedištem u više od 50 zemalja, među kojima je SAD, zemlje članice EU, Japan, Australija, Kanada, Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene