Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srbi krenuli na Gazimestan

Više od 20 navijača Partizana ozlijeđeno u sukobu s kosovskom policijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 40 ljudi, među kojima i 20-ak kosovskih policajaca, ozlijeđeno je u sukobima na graničnom prijelazu Merdare na jugu Srbije.

Hitna služba Doma zdravlja iz Kuršumlije dovezla je 13 ranjenih sa administrativnog prijelaza Merdare, kojima je pružena liječnička pomoć.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Josep Borrell Tenzije od travnja Borrell objavio da je dogovoren novi krug razgovora između Kosova i Srbije

Na kirurškom odjelu bolnice u Prokuplju, trenutno je zbrinuto šest osoba, dok je jedna teže ozlijeđena, prevezena u bolnicu u Nišu, zbog ranjavanja vatrenim oružjem u lumbalni dio kralješnice. Nitko od ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti.

Press prenosi da se neslužbeno radi o grupi koja je autobusom krenula na Gazmestan povodom Vidovdana. Na administrativnom prijelazu Merdare, zaustavila ih je kosovska policija, te je nakon verbalnih nesuglasica došlo do oružanog sukuba.

>> Srbi postavili nove barikade na sjeveru Kosova

Tri osobe, koje su bile u grupi građana koja je došla iz Srbije na Kosovo zbog proslave Vidovdana, vrijeđale su pripadnike kosovske policije na glavnom mostu u Kosovskoj Mitrovici, prenosi televizija Most.

'Vratili smo natrag grupu poznatu kao 'Delije', koji su inače poznati kao nacionalisti. U tom slučaju povređeno je nekoliko policajaca i uglavnom se radi o povredama kamenicama', rekao je Redžepi, kosovski ministar unutarnjih poslova.On je dodao i da se 'čula i pucnjava iz vatrenog oružja, ali da je to bilo iz pravca Srbije'.

Incident se dogovodio oko 5 sati ujutro. Sami Mehmeti, načelnik kosovske policije, izjavio je da je grupa prešla barikade i počela gađati policiju kamenjem, te bila u vidno alkoholiziranom stanju. Nakon što su stavljeni pod policijsku kontrolu, grupa je vraćena u Srbiju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene