Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bijela kuća kritizira Musharafa zbog izvanrednog stanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela kuća u ponedjeljak je oštro kritizirala pakistanskog predsjednika Perveza Musharafa zbog proglašenja izvanrednog stanja i uvođenje policijskog sata, pozivajući ga da "skine uniformu" i održi najavljene izbore.

"Mi ne možemo podržati izvanredno stanje ili krajnje mjere", rekla je glasnogovornica Bijele kuće Dana Perino na brifingu za novinare, ističući kako je kako je uhićenje oporbenih aktivista, koje je počelo odmah u subotu nakon uvođenja izvanrednog stanja, "očigledno nazadovanje".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SAD sumnjičave u promijene Sirija nakon 48 godina ukida izvanredno stanje Slika nije dostupna Utiru put Sirija želi ukinuti zakon o izvanrednom stanju

Perino je kazala da SAD poziva na "povratak vladavine prava" u Pakistanu i i oslobađenje osoba koje su uhićene pod izvanrednim stanje. Iz Pakistana je javljeno o uhićenju najmanje 1.500 oporbenih aktivista.

Glasnogovornica Bijele kuće kazala je kako bi slobodni i pošteni izbori u Pakistanu trebali biti održani ove jeseni, kako je planirano, kao i da bi Musharaf "trebao skinuti uniformu kao što je obećao".

Glede nastavka američke pomoći Pakistanu, koja je od 2001. godina iznosila oko 11 milijardi dolara, Perino je kazala kako se ona preispituje. 

Pakistan je od terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001. jedna od glavnih američkih saveznika u borbi protiv globalnog
terorizma.

Predsjednik George W. Bush bi kasnije tijekom dana trebao govoriti o stanju u Pakistanu, tijekom obraćanja novinarimaa zajedno s turskim premijerom Tayyipom Recepom Erdoganom, koji je danas u službenom posjetu SAD, najavila je glasnogovornica Bijele kuće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene