Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vijetnamac tvrdi da McCain nije bio mučen u zarobljeništvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjerojatni republikanski kandidat za predsjednika SAD-a John McCain dobio je neobičnu potporu od svog tamničara iz Vijetnama koji kaže da ga je kao ratnog zarobljenika pet godina čuvao u zarobljeništvu i da ga sada smatra prijateljem.

75-godišnji Tran Trong Duyet, međutim, niječe da su ratni zarobljenici bili mučeni unatoč iscrpnim svjedočanstvima i fizičkim ranama Amerikanca zarobljenih u vijetnamskom ratu. Duyet, štoviše, tvrdi da je McCain izmislio prebijanje i stavljanje u samicu kako bi dobio naklonost glasača.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo Vijetnamci angažiranje botova Vijetnamci lajkaju HDZ: "Svi ih kupuju. Netko kupuje iz Vijetnama, netko iz Kozari Puteva"

Izjave Tran Trong Duyeta na neki način preslikavaju i opći stav komunističkih vlasti u Vijetnamu prema SAD-u koje ustrajavaju na tome da su tvrdnje o mučenjima fabricirane ali da Vijetnam sada SAD smatra prijateljem i želi ostaviti prošlost iza sebe.

Duyet je rekao da je jedan od razloga zašto mu se McCain sviđa kao predsjednički kandidat to što je spreman oprostiti i gledati u budućnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene