Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće ih sankcionirati

Vijeće sigurnosti osudilo Sjevernu Koreju zbog ispaljivanja raketa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijeće sigurnosti UN-a osudilo je u četvrtak kao "kršenje rezolucija UN-a" nedavna sjevernokorejska lansiranja balističkih raketa ali zasad zbog toga neće poduzimati nikakve mjere.

Članovi Vijeća će se "konzultirati o prikladnom odgovoru" na to kršenje rezolucija, pojasnila je predsjednica Vijeća, luksemburška veleposlanica Sylvie Lucas nakon razgovora iza zatvorenih vrata. Rasprava je trajala oko sat vremena, dodala je Lucas.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

Odgovor bi "morao biti donesen brzo", pojasnila je, a Vijeće nije objavilo svoje formalno stajalište niti najavilo novi sastanak.

Kim jong Un lansirao dva projektila! 'Moramo razgovarati o seksualnim robinjama'

Sjedinjene Države na sastanku su tražile "snažan i brz" odgovor, dok je Kina ocijenila da bi reakcija Vijeća trebala biti "proporcionalna akcijama" sjevernokorejskog režima.

Radi se o lansiranju dvije balističke rakete. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene