Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet provocira

Kim jong Un lansirao dva projektila! 'Moramo razgovarati o seksualnim robinjama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja lansirala je rano u srijedu dva balistička projektila srednjeg dometa prema istočnoj obali Japana koje su završile u moru, izvijestila je južnokorejska novinska agencija Yonhap, pozivajući se na vojne izvore.

Rakete, za koje se pretpostavlja da su klase Rodong, lansirane su s područja sjeverno od Pyongyanga, a letjele su oko 650 kilometara dok nisu pale u more, rekao je južnokorejski službenik iz ureda združenog stožera koji je želio ostati neimenovan.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Sjeverna Koreja je u posljednja dva mjeseca lansirala niz projektila kratkog dometa, što se tumači kao izraz prosvjeda protiv redovitih vojnih vježbi koje trenutno provode Južna Koreja i Sjedinjene Države.

Sjeverna Koreja ispalila rakete kratkog dometa

Pjongjang ne propušta priliku oštro osuditi godišnje manevre koje u njegovoj blizini provode Washingtom i Seul i trudi se istovremeno svojim potezima pokazati silu, optužujući Sjedinjene Države i Južnu Koreju da se pripremaju za rat.

Japan: Lansiranje projektila neće utjecati na pregovore

Dužnosnik japanskog ministarstva vanjskih poslova izjavio je u srijedu da posljednje lansiranje sjevernokorejskih projektila neće utjecati na pregovore o sjevernokorejskom nuklearnom i raketnom programu između Tokya i Pyongyanga koji su planirani za kraj ovog mjeseca, prenijela je japanska novinska agencija Jiji.

Japanski mediji odvojeno su izvijestili da je ministar vanjskih poslova Fumio Kishida rekao parlamentarnom odboru da je japanska vlada preko svojeg veleposlanstva u Pekingu prosvjedovala zbog poteza Sjeverne Koreje, koja je rano u srijedu lansirala dva balistička projektila srednjeg dometa prema istočnoj obali Japana, koji su završili u moru.

Razgovori između Japana i Sjeverne Koreje o sjevernokorejskom nuklearnom i raketnom programu te o sudbini Japanaca otetih u sedamdesetima i osamdesetima radi obuke špijuna trebali bi se održati 30. i 31. ožujka u Pekingu. Razgovori su prekinuti u prosincu 2012., nakon što je Sjeverna Koreja testirala raketu velikog dometa.

Oteti Japanci, seksualne robinje...

Sjeverna Koreja u utorak je objavila da bi se razgovori s Japanom morali baviti i odštetnim zahtjevom za korejske seksualne robinje u Drugome svjetskom ratu, a ne samo Japancima otetima prije više desetljeća, jer Pjongjang tu temu smatra zaključenom.

Sjevernokorejski veleposlanik u Ujedinjenim narodima u Ženevi So Se Pyong rekao je kako se nada da će "osjetljivi" razgovori na visokoj razini prvi put u više od godinu dana, dati "pozitivne rezultate" za narod obiju zemalja.

Sjeverna Koreja je u posljednja dva mjeseca lansirala niz projektila kratkog dometa, što se tumači kao izraz prosvjeda protiv redovitih vojnih vježbi koje trenutno provode Južna Koreja i Sjedinjene Države. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene