Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Beogradska 'Gay parada'

Vijeće Europe zabrinuto zbog sukoba na 'Paradi ponosa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik Vijeća Europe Thorbjoern Jagland izrazio je 'zabrinutost' zbog nasilja koje se dogodilo tijekom 'Gay parade' održane u Beogradu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Vrbovcu Udomili osobe s mentalnim poteškoćama pa ih pretvorili u robove: Tukli ih, zaključavali po noći, tjerali da rade Ilustracija Slično ropstvu Useljavanje u stan s muškarcem bilo je početak pakla: Iz straha za svoj život pristala je na prostituciju, trpjela zlostavljanje

'Istodobno pozdravljam odlučnost srpskih vlasti u obrani ljudskih prava, u skladu s Europskom konvencijom o ljudskim pravima', rekao je Jagland.

'Skupine koje su u manjini, poput gayeva i lezbijki, ne bi smjele živjeti u strahu od nasilja ni u Srbiji ni drugdje u Europi', rekao je prvi čovjek ove paneuropske organizacije koja okuplja 47 zemalja članica. Srbija je primljena u Vijeće Europe 2003.

>> Ratno stanje: Zbog gay parade ulicama Beograda tekla krv

'Gay parada' organizirana je u Beogradu u nedjelju, prvi put nakon gotovo deset godina. Obilježilo ju je veliko nasilje između policije i protivnika održavanja parade i skupina homofoba, a posljedica je, prema informaciji srbijanskog ministarstva unutarnjih poslova, preko stotinu ozlijeđenih. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene