Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog 40 stupnjeva celzijevih u Kini na red za domišljato hlađenje došle su i životinje.


S temperaturama višima od 40 celzijevih stupnjeva, životinje u zoološkom vrtu u Pekingu proživljavaju najtopliji ljetni dan u glavnom gradu. Neke pande hlade se u sobama koje imaju klima uređaji, a veterinari osiguravaju da su uz njih uvijek i veće kocke leda, javlja Reuters.

Vezani članci Obračun zmija Snimala obračun zmija, a onda joj se okrenuo želudac kad je shvatila što zapravo rade Psi dobili društvo Psi dobili društvo, ali izgleda da nisu baš oduševljeni prinovama

Zoološki vrt se za ove temperature priprema već pola godine, rekao je Zhang Yizhuo. Osim instaliranja klima uređaja za 'vrjednije' vrste i hlad za druge, svojim stanovnicima donose i velike kocke leda.

'Možete vidjeti da životinjama donosimo led kojim se one hlade. Ove su koce izrađene posebno za naš zoo. Na ovim temperaturama životinjama koje teško podnose vrućine dostavljamo nekoliko desetaka kocki', objašnjava Zhang.

Za borbu protiv vrućina Kinezi su u ovom zoološkom vrtu potrošili 147.000 američkih dolara. 'Vrijeme je vruće i vlažno. Da sam ja životinja, stajao bih ispod vodopada', rekao je 16-godišnji posjetitelj Deng XiFan.