Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nastavljaju se studentski prosvjedi u Italiji i Velikoj Britaniji.


Tisuće studenata izašle su na ulice Rima i Londona. Policiju gađaju jajima, bocama i petardama. Talijanski studenti prosvjeduju protiv reformi visokog obrazovanja, a britanski protiv drastičnog povećanja školarina.

Vezani članci Papa Franjo Papa Franjo vjeruje da će umrijeti u Rimu: "Bit ću papa, na dužnosti ili u mirovini. Neću se vratiti u Argentinu" Baloni na vjetru Baloni i snažan vjetar nisu dobra kombinacija, vjetar ju je umalo otpuhao

>> VIDEO: Studenti 'okupirali' toranj u Pisi i Koloseum

Kako javlja BBC, studenti u Londonu prosvjeduju već sedmi dan i riječ je o najvećem prosvjedu posljednjih godina. Prostorija koju su uzurpirali na kampusu prekrivena je plakatima i porukama kojima žele skrenuti pozornost na svoje probleme. Potporu im je dao i filozof Noam Chomsky iz SAD-a.

Njihove kolege u Italiji su doslovno poharali gradove, blokirali su glavne ceste i željezničke linije. Tisuće njih skupilo se u Rimu gdje su, osim bacanja jaja, povrća i boca u smjeru parlamenta, također blokirali promet u centru grada.

Neki od njih su čak legli na tračnice vlaka, a prilikom približavanja parlamentu, došlo je do sukoba s policijom, javlja Reuters.