Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jede se kavijar, pije se džin...

VIDEO Zastupnica za govornicu donijela kavijar i bocu vodke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnica u američkom Kongresu Jackie Speier nedavno je održala govor s neuobičajenim 'rekvizitima'.

Zastupnici američkog Kongresa nedavno su imali priliku vidjeti pravu malu predstavu članice Demokratske stranke Jackie Speier.

Pročitajte i ovo Jaime Maussan o izvanzemaljcima iz Perua u kongresu Meksiku govorio još u rujnu 2023. Nova predstava u Kongresu Zastupnici tri sata u čudu gledali mumificirana stvorenja, samoprozvani stručnjak šokirao: "Ovo je nova vrsta" Slika nije dostupna Velika bitka u Kongresu Amerika bez proračuna, slijedi paraliza državne uprave

>> Potpredsjednik SAD-a: Reći ću nešto uvredljivo...

Raspravljajući o republikanskom prijedlogu da se ukine ili radikalno limitira sustav bonova za hranu, kojim se koriste milijuni slabo stojećih Amerikanaca, Speier je za govornicu donijela kuhani odrezak, bocu vodke i limenku kavijara. Time je pokušala ukazati na licemjerje svojih republikanskih kolega koji bi najradije ukinuli bonove za hranu, a sami nerijetko jedu na državni račun.

'U mom izbornom okrugu u Kaliforniji oko 4.000 obitelji koristi bonove za hranu, ali neki od mojih kolega koriste daleko veći broj bonova', kazala je Speier. 'Neki od njih putuju u inozemstvo zbog tobožnjih službenih obveza. Večeraju u raskošnim restoranima, jedu odreske, piju vodku, čak konzumiraju i kavijar. Za to primaju novac. Točno, za takve obroke ne daju ni centa iz vlastitog džepa', dodala je demokratska zastupnica, navodeći i konkretne primjere takvih obilnih večera.

'Jedan je član Kongresa dobio 127.41 dolara po danu za prehranu tijekom svog puta u Argentini. Vjerojatno se pošteno najeo mesa. Drugi je dobio 3.588 dolara za hranu i smještaj za svoj šestodnevni boravak u Rusiji. Kladim se da se napio vodke i konzumirao nešto kavijara. U okrugu koji taj konkretan kongresnik zastupa bonove za hranu prima više od 20.000 obitelji. Samo jedna od tih osoba mogla bi preživjeti cijelu jednu godinu da je dobila iznos koji je tom kongresniku isplaćen za njegovo putovanje u Rusiju', kazala je između ostalog Speier.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene