Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australska policija istražuje zašto je nedavno preminuli umirovljenik, kako se čini, pretvorio svoju kuću u eksplozivnu klopku postavivši u nju više od 50 improviziranih eksplozivnih naprava.


Policija New South Walesa priopćila je da su sumnjive naprave pronađene u i oko kuće 69-godišnjeg bivšeg električara koji je umro prije nekih tjedan dana.Policija je kazala kako nijedna od naprava ne može prouzročiti nikakvu štetu.

Vezani članci Načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić Načelnik PU splitsko-dalmatinske o lažnoj dojavi o bombi u avionu: "Tri i pol sata smo pretraživali zrakoplov, a odakle je došao poziv još istražujemo" Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Bosanski državljanin u autobusu krijumčario bombe i pištolje, sakrio ih u posude s hranom

Neke od tih neobičnih naprava spojene su s kućanskim aparatima a jedna uključuje prekidač na pritisak vezan na dva plinska cilindra u autu. Prijatelji umirovljenika pozvali su u utorak policiju nakon što su posjetili kuću i opazili naprave. Policija je priopćila kako nije poznato da li je čovjek imao kakav duševni poremećaj, ali da je bio povučen. (Hina)