Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prilikom slijetanja u Sydneyju zapalile su se gume zrakoplova Qantasa A380. Sve je snimila kamera s repa aviona, ali i nekoliko putnika. Srećom, u ovom incidentu nema ozlijeđenih.


U zrakoplovu na letu iz Singapura u Sydney, na zračnu luku Kingford Smith, bilo je 244 osobe. Nitko nije ozlijeđen niti su, prema izvještaju Qantasa, bili ugroženi. Službenici trenutačno istražuju uzroke zapaljenja guma, izvijestio je Reuters. 'Pilot je bio veoma dobar, jer ja uopće nisam znao što se događa. Cijelo vrijeme osjećao sam se sigurno', rekao je jedan putnik nakon što je izašao iz zrakoplova i čuo što se dogodilo.

Vezani članci Ivan Čorkalo Brojne kritike na reagiranje policije u Borovu: Njih četvero je trebalo presresti, zaustaviti pa uhititi skupinu od dvadesetak navijača? Vlada osuđuje divljanje navijača u Borovu Policija zbog sramotnih poruka u Borovu privela 14 osoba, slijedi im kaznena prijava zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju

No, neki putnici ipak su vidjeli gume u plamenu i prizor ih nije ostavio ravnodušnima. 'Bila sam zaprepaštena, ali svi su bili prilično smireni i opušteni', rekla je jedna putnica, a druga dodala kako se moglo vidjeti mnogo dima i iskri. 'Ovo se događa veoma rijetko, nismo prije vidjeli da se ovo događa sa zrakoplovom A380', rekla je Olivia Wirth, glasnogovornica Qantasa.

Snimku zapaljenja guma zrakoplova koji slijeće možete pogledati u priloženom videu.