Nakon erupcije indonezijskog vulkana Sinabung obližnja sela prekrivena su pepelom.


Više od 20.000 ljudi pogođenih erupcijom vulkana Sinabung potražilo je utočište u drugim dijelovima Indonezije. Vlasti su priopćile kako je otvoreno 33 prihvatilišta u koja mogu doći osobe čiji su životi ugroženi zbog aktivnog vulkana, javlja Reuters.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Erupcija vulkana ubila 11 ljudi, uključujući četvero djece! Slika nije dostupna Strah i evakuacija u Indoneziji

Evakuacije su počele još krajem studenog, a snimke koje stižu iz sela na zapadu Indonezije pokazuju kako su prekrivena pepelom.

FOTO Nastao novi otok, na koga vas podsjeća?

'Mnoge su se kuće srušile, drveće je palo, a naši usjevi su uništeni. Sve je uništeno', rekao je Nando Sitepu, stanovnik jednog od ugroženih sela. Dodaje kako se mnogi njegovi susjedi vraćaju u selo tijekom dana, a noću odlaze u prihvatilišta.

Podsjetimo, vulkan Sinabung počeo je erumpirati sredinom rujna. Izbacio je lave i do 4.000 metara nadmorske visine. Taj je vulkan bio neaktivan gotovo stotinu godina, probudio se u kolovozu 2010. godine, a potom u rujnu iste godine. Nakon toga je mirovao tri godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook