Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radikalna taktika

VIDEO Vojnim bacačem plamena tamane stršljene ubojice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smrtonosne divovske stršljene u Kini odlučili su rješavati na radikalan način - pozivanjem vojske upomoć. Nema tog gnijezda koje je sigurno od vojnog bacača plamena.

U Kini je u posljednje vrijeme na desetine osoba umrlo zbog uboda tih monstruozno velikih primjeraka stršljena, koji mogu narasti i do 7,5 centimetara u dužinu, dok ih je preko 1.600 završilo u bolnici. Jedno kinesko mjesto imalo je problem s gnijezdom tih stršljena koje se nalazilo visoko u krošnji drveta pa su odlučili upomoć pozvati vojsku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Baca vatru 6,5 metara Od trombona napravio bacač plamena

Vojnici su došli s vojnom verzijom bacača plamena te su nakon kraćeg izviđanja terena, zasuli gnijezdo divovskih stršljena vatrom. Da bi bili što precizniji, vojnici su morali raditi u paru, odnosno jedan je upravljao i ciljao bacačem, a drugi je podmetnuo leđa, kako bi pružio prvom čvrst oslonac.

>> VIDEO Stršljeni ubili 40 osoba, ozlijedili preko tisuću!

Samo par hitaca iz bacača plamena bilo je dovoljno da nestane ta kolonija stršljena. Vojni zapovjednik na terenu istaknuo je kako je tako ekstremna taktika u rješavanju problema mještana ipak potrebna. 'Bilo bi ga teško odstraniti pa nakon što smo se sastali i razgovarali o opcijama, odlupčeno je kako je najbolje da ga se skine bacačem plamena', istaknuo je vojni zapovjednik, a prenosi Daily Mail.

U priloženom videu možete pogledati kako je izgledalo paljenje gnijezda stršljena vojnim bacačem plamena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene