Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pirati pokušali otmicu

VIDEO: Vojni brod Južne Koreje spasio brod Sjeverne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojna posada Južne Koreje spasila je brod Sjeverne Koreje od napada pirata u somalskim vodama, priopćili su vojni službenici u Seulu.

Neimenovani brod Sjeverne Koreje poslao je poziv u pomoć nakon što je posada primijetila da ih prate pirati. Poziv je primio vojni brod Južne Koreje koji je na to područje poslao snajpere u helikopterima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Građevina s topovima Sjeverna Koreja: Nismo pucali, obavljali smo građevinske radove Slika nije dostupna Promjena stanja Južna Koreja rasporedila rakete uz granicu sa Sjevernom Korejom

Kada su snajperisti ispalili nekoliko hitaca, pirati su odustali od potjere sjevernokorejskog broda. U izjavi koju je objavila Južna Koreja stoji kako su Sjevernokoreanci s ugroženog broda nakon spašavanja, svojim susjedima s kojima su u ratu od 1950.godine, poslali poruku zahvale.

'Pirati su se približili brodu Sjeverne Koreje, ali su se povukli kada su čuli naš helikopter i ispaljene hice', rekao je glasnogovornik vojske Južne Koreje koji nije otkrio kada se zbio pokušaj otmice. Ovo je već drugi puta da je Južna Koreja intervenirala kod pokušaja otmice somalskih pirata. Naime, prošli su mjesec uspješno spasili danski bord.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene