Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vojna posada Južne Koreje spasila je brod Sjeverne Koreje od napada pirata u somalskim vodama, priopćili su vojni službenici u Seulu.


Neimenovani brod Sjeverne Koreje poslao je poziv u pomoć nakon što je posada primijetila da ih prate pirati. Poziv je primio vojni brod Južne Koreje koji je na to područje poslao snajpere u helikopterima.

Kada su snajperisti ispalili nekoliko hitaca, pirati su odustali od potjere sjevernokorejskog broda. U izjavi koju je objavila Južna Koreja stoji kako su Sjevernokoreanci s ugroženog broda nakon spašavanja, svojim susjedima s kojima su u ratu od 1950.godine, poslali poruku zahvale.

Vezani članci Slika nije dostupna Sjeverna Koreja: Nismo pucali, obavljali smo građevinske radove Slika nije dostupna Južna Koreja rasporedila rakete uz granicu sa Sjevernom Korejom

'Pirati su se približili brodu Sjeverne Koreje, ali su se povukli kada su čuli naš helikopter i ispaljene hice', rekao je glasnogovornik vojske Južne Koreje koji nije otkrio kada se zbio pokušaj otmice. Ovo je već drugi puta da je Južna Koreja intervenirala kod pokušaja otmice somalskih pirata. Naime, prošli su mjesec uspješno spasili danski bord.