Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Put u Vatikan

VIDEO: Vlak s hodočasnicima krenuo iz Wojtyline rodne Poljske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlak s hodočasnicim jučer navečer je iz Varšave krenuo za Italiju na beatifikaciju pokojnog pape Ivana Pavla II.

Prije nego što dođu na rimsku željezničku postaju 'Sv. Petar' hodočasnici će morati putovati puna 24 sata kroz Češku, Austriju i Italiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Monika Ujlacky VIDEO: Vjeruje da je ozdravila jer je Papa molio za nju Slika nije dostupna Ususret velikom događaju Svi putevi vode u Rim: Sve spremno za beatifikaciju Ivana Pavla II.

Vlak s hodočasnicima je tek malen dio od onog koliko se Poljaka sutra očekuje u Vatikanu na beatifikaciji Ivana Pavla II. Poljaci svog Karola Jozefa Wojtylu doživljavaju kao čovjeka koji im je dao duhovnu inspiraciju i snagu za rušenje ateističkog komunizma. Očekuje ih se nekoliko desetaka tisuća, piše Reuters.

'Otkako je pokopan, san mi je prisustvovati beatifikaciji na Trgu Svetog Petra. Jako sam sretna što mi se to i ostvarilo. Za sve nas ovdje bio je velika ličnost i autoritet', kazala je časna sestra Bernarda Harhut.

Crkve diljem Poljske, gdje se 90 posto stanovništva izjašnjavaju kao katolici, bit će otvorene cijelu noć kako bi vjernici mogli doći na bdijenja za pokojnog papu.

Od 10 sati sutra pratite izravan prijenos beatifikacije iz Rima na Dnevnik.hr-u i Novoj TV. Uživo iz Vatikana javljat će se urednica vanjske politike Ivana Petrović, a u studiju Nove TV Petar Pereža će ugostiti prof.dr. Tomislava Ivančića i poljskog velečasnog Pjotra Maja. Gledatelji će moći vidjeti put omiljenog pape do proglašenja blaženikom, ali i pregled njegova rada i utjecaja na život crkve i trag koji je ostavio na ljudima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene