Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

London je spreman za vjenčanje, a Vatikan za beatifikaciju pape Ivana Pavla Drugog. Tisuće vjernika stižu u Rim. Uvedene su izvanredne zračne, željezničke i brodske linije.


Završne pripreme u Vatikanu prije velikog nedjeljnog slavlja, beatifikacije pape Ivana Pavla Drugog. Iz cijelog svijeta stižu deseci tisuća vjernika. 'U 2000. godina papa nikada nije bio u Škotskoj, ali 1992. papa Ivan Pavao Drugi došao je u Škotsku. Pozvao je narod da se vrati u okrilje Isusa Krista. Ta me poruka dirnula, značila mi je mnogo. Značila je mnogo narodu Škotske', kaže Dave Carr, hodočasnik iz Škotske.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Ivan Pavao II. proglašen blaženim Slika nije dostupna Nekoliko tisuća Hrvata na bdijenju uoči beatifikacije

'Odrasli smo s papom Ivanom Pavlom Drugim, doživljavali smo ga kroz njegove poruke ljubavi i opraštanja - oprosta koji je svjedočio svojim djelom opraštanja osobi koja ga je pokušala ubiti', rekao je Andre Zerbo, hodočasnik iz Burkine Faso. U Vatikanu se očekuju stotine tisuća ljudi. Među njima će sigurno biti velik broj Poljaka- sunarodnjaka pape Ivan Pavla Drugog.

Počast su mu odali i limitiranim izdanjem zlota s likom Svetog Oca. U redovima se, satima čekalo ispred poljske narodne banke. 'Činim ovo za svoje dijete. Čuvat ću novčić za sina. Rođen je dok je papa bio živ, imao je sedam mjeseci kada je papa preminuo', ističe Marta Kazubinska, stanovnica Varšave. Slavlje proglašenja blaženim pape Ivana Pavla Drugog pratit će oko 400 tisuća vjernika. Svi oni koji neće moći biti na Trgu Svetog Petra svečanost će pratiti na video zidovima postavljenim po cijelom Rimu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju