Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasti pozivaju ljude da ostanu kod kuće

VIDEO Počelo je!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog obilnog snijega značajno je otežan promet u Velikoj Britaniji.

Velika Britanija je pod snijegom, a mnogi putnici ostali su zarobljeni u vozilima na brzim cestama, piše Telegraph.

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije

Jedan od gradova koji je najgore pogođen zimskom oborinom je Sheffield, u kojem je skupina putnika morala provesti noć u crkvi. Mnogi drugi vozači u gradu su također ostavili svoja vozila pod snijegom.

Stižu pravi snijeg i niže temperature!

Zatvorene su začne luke 'John Lennon' i 'Bradford International'. Otkazane su sve vožnje prema King's Crossu i Paddingtonu u Londonu.

U zračnoj luci Manchester jedan je pilot, čiji je avion tri sata bio zarobljen na pisti punoj snijega, nazvao policiju jer je izgubio svaku vezu s kontrolom leta. Drugi putnički avion se zamrznuo dok je u njemu bilo ljudi.

Snijeg je pao i na jugozapadu Njemačke a u višim dijelovima Schwarzwalda očekuje se i do 40 centimetara novoga snijega.

Vlasti pozivaju ljude da ostanu kod kuće, a ako moraju na put da budu posebno oprezni dok se vrijeme ne smiri.

Snijeg u Hrvatskoj

U noći na nedjelju te u nedjelju do kraja dana, u mnogim kopnenim krajevima past će između 10 i 20, a ponegdje i više od 20 cm snijega. Tanjeg snježnog pokrivača može biti i mjestimice na Jadranu. Temperatura će se u unutrašnjosti spustiti ispod nule, a čini se da će i u novom tjednu samo padati. Tako bi u noći na utorak možda već mogli mjeriti i ispod minus 10 stupnjeva.

Upozorenje stoji i za sve one koji namjeravaju na put, ne samo zbog snijega, nego i olujnog juga, a od nedjelje olujne, pa i orkanske bure koja se očekuje. Dobra je vijest da će se vrijeme iza vikenda brzo smiriti pa već u novom tjednu očekujemo više sunca. No, bit će vjetrovito i jako, jako hladno.

Zimski uvjeti na cestama u Gorskom kotaru i Primorju

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju, uključujući dionice autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 1; A7 GP Rupa-čvor Matulji, te na dionici stare ceste kroz Gorski kotar DC3 Zdihovo-Delnice. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, izvijestio je Hrvatski autoklub u 19,20 sati.

Od 18 sati zimska je oprema obavezna na svim cestama općina i gradova na prstenu grada Rijeke; Bakar, Čavle, Viškovo, Klana, Matulji te zaleđa općina Opatija, Lovran, Moščenička Draga i grad Kastav.

U većem dijelu ostatka unutrašnjosti kolnici su vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

U prekidu su katamaranske linije: Rijeka-Mali Lošinj i Rijeka-Rab-Novalja; brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak i trajektna linija Lopar-Valbiska.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene