Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekoliko dana nakon vijesti, objavljena je i video snimka Bibi Aishe, unakažene Afganistanka kojoj je suprug odrezao nos i uši, a koja je u SAD-u je dobila protezu za nos.


Devetnaestgodišnja Aisha liječi se u Los Angelesu, u Grossman Burn Foundationu, piše Reuters. Izrađena joj je proteza nosa koja može biti rješenje kada izlazi u javnost, sve dok ne završi niz operacija multiple rekonstrukcije djevojčina lica.

Vezani članci Hrvatska vojska Hrvatski vojnici vratili se iz Afganistana: Zrakoplovom se prolomio pljesak Vojnik s puškom Hrvatske postrojbe u Afganistanu: ''Izvan ovog balončića u kojem jesmo, situacija je ipak nešto drugačija''

Aishin suprug, inače taliban, zajedno sa svojom obitelji odrezao joj je nos i uši nakon što je pokušala pobjeći od kuće u kojoj je svakodnevno zlostavljana. Suprug ju je tako unakaženu ostavio i da je ostala u Afganistanu, Aisha bi najvjerojatnije umrla u mukama.

No, uspjela je doći do medicinskog centra u bazi američke vojske od kuda je prebačena u sklonište za žene. Poslana je na niz operacija u Grossman Burn Center. Hrabra djevojka nedavno je nagrađena odličjem prve dame Californije, Marie Shriver, a susrela se i s Laurom Bush, prvom damom SAD-a.