Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjegla u SAD

VIDEO: Unakažena 19-godišnjakinja dobila novi nos

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko dana nakon vijesti, objavljena je i video snimka Bibi Aishe, unakažene Afganistanka kojoj je suprug odrezao nos i uši, a koja je u SAD-u je dobila protezu za nos.

Devetnaestgodišnja Aisha liječi se u Los Angelesu, u Grossman Burn Foundationu, piše Reuters. Izrađena joj je proteza nosa koja može biti rješenje kada izlazi u javnost, sve dok ne završi niz operacija multiple rekonstrukcije djevojčina lica.

Pročitajte i ovo (Ne)vidljive žene Afganistana: Ilustracija - 4 Gušenje prava Zastrašujući razmjeri zabrana ekstremista: "Policija za poroke i vrline tražila je od mene da pokrijem glave lutkama plastičnom vrećicom" Prinčevi Harry i William PIKANTNE POJEDINOSTI Princ Harry priznao da je ubio 25 ljudi u Afganistanu, stigao mu je oštar odgovor Talibana

Aishin suprug, inače taliban, zajedno sa svojom obitelji odrezao joj je nos i uši nakon što je pokušala pobjeći od kuće u kojoj je svakodnevno zlostavljana. Suprug ju je tako unakaženu ostavio i da je ostala u Afganistanu, Aisha bi najvjerojatnije umrla u mukama.

No, uspjela je doći do medicinskog centra u bazi američke vojske od kuda je prebačena u sklonište za žene. Poslana je na niz operacija u Grossman Burn Center. Hrabra djevojka nedavno je nagrađena odličjem prve dame Californije, Marie Shriver, a susrela se i s Laurom Bush, prvom damom SAD-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene