Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvadeset deva već se sedam dana nalazi na granici između Ukrajine i Rusije. Kada su izašle iz Rusije, Ukrajinci ih nisu pustili u svoju zamlju, a Rusi ih ne žele natrag. Zbog dugog čekanja na hladnoći dvije su deve mrtve.


Životinje se nalaze u izuzetno malom prostoru, u prikolici kamiona, a putovale su iz Kalmičke u Bugarsku, kada su ih na granici zadržali jer navodno nemaju ispravne papire. Ruska granična policija dopustila je kamionu punom deva čija se vrijednost procjenjuje na 200.000 eura, da prijeđe granicu, ali Ukrajinci nisu pustili deve u svoju zemlju jer preijevoznik nije imao sve potrebne papire, prenosi Reuters.

Vezani članci Slika nije dostupna Akcija na granici: Istraga pokrenuta protiv 57 osoba Slika nije dostupna Smrznula se pri ilegalnom ulasku u RH s malim djetetom

Veterinarska služba na graničnom prijelazu u Ukrajini nije dala odobrenje za uvoz deva u njihovu zemlju jer bi mogle proširiti 'afričku kugu', bolest od koje boluju svinje na području s kojeg dolaze deve. Rusi životinje ne žele natrag. U ovom trenutku transportna kompanija pokušava pronaći novu rutu, čak razmišlja i o plovidbi morem.