Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Indiji

VIDEO Stravično ubojstvo: Tinejdžerku polio benzinom i zapalio zbog nevjerojatnog razloga, zemljom bjesne prosvjedi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smrt učenice nakon što ju je zapalio navodni uhoditelj izazvala je prosvjede u istočnoj indijskoj državi Jharkhand.

Ankita Singh umrla je u ranim jutarnjim satima u nedjelju u indijskoj bolnici u Ranchiju, u koju je primljena s teškim ozljedama od opeklina. Prema policiji, imala je 19 godina.

Policija je uhitila dvojicu muškaraca. Glavni optuženi, Shahrukh, maltretirao je djevojku nekoliko dana preko telefona. Tu informaciju potvrdio je i njezin otac Sanjeev Singh.

Drugi muškarac navodno je njegov suradnik koji je osigurao benzin kojim su je zapalili.

Nekoliko sati prije njezine smrti Shahrukh je navodno nazvao Ankitu i rekao joj da će je ubiti ako ga ne upozna. Njezin otac kaže da je sljedećeg jutra planirao razgovarati sa Shahrukhom i članovima njegove obitelji.

Oko četiri ujutro, dok je Ankita spavala kraj prozora, Shahrukh ju je navodno polio benzinom i bacio upaljenu šibicu, piše BBC Hindi.

Ankitina smrt izazvala je prosvjede hinduističkih desničarskih organizacija, koje su tvrdile da je Shahrukh, musliman, htio počiniti "ljubavni džihad" preobraćanjem žrtve, hinduistice, na svoju vjeru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ISTRAGA U TIJEKU Jezivi detalji ubojstva na Zrću: Ubojica prije uhićenja razbio mobitel, za smaknuće mu ponudili vrtoglavu cifru

Pročitajte i ovo Ilustracija prijetio nožem Policajac na aerodromu ubio beskućnika: "Ispaljen je samo jedan hitac"

Vladini podaci govore da se svake godine u Indiji prijavljuje tisuće slučajeva uhođenja. Aktivisti za rodna prava kažu da bi broj mogao biti puno veći jer se žrtve boje prijaviti to policiji. Tijekom godina zabilježeno je i nekoliko slučajeva uhođenja u kojima su muškarci napali ili polili kiselinom žene koje su ih odbile.

Glavni razlog zašto je Ankitina smrt izazvala prosvjede i dospjela na naslovnice diljem zemlje bio je to što su žrtva i navodni počinitelj pripadali različitim religijama.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene