Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Toplinski, udar

VIDEO: U Rusiji zbog vrućine pomor riba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Rusiji zbog vrućina ginu I životinje.

Izvanredno stanje proglašeno je u 19 ruskih regija zbog nezabilježenog toplinskog udara koji je poharao zemlju. Uzgajivači riba u regiji Kostroma, rekli su kako su izgubili mnogo ribe zbog visokih temperature koje su ugrijale vodu u uzgajalištu te je riba pomrla, javlja AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ljubav je kriva?! ''Štene je letjelo 10 metara u daljinu'': Žena koja baca životinje kroz prozor ponovno ima psa Požari u Švedskoj (Foto: Dnevnik.hr) Vruće u Europi Nezapamćeno ljeto: Suše pogađaju Veliku Britaniju, Švedskom haraju nezapamćeni požari

>> Rusiju pogađa toplinski udar, uništeni usjevi

‘Prvo su ugibale veće ribe stare sedam, osam godina. Male ribe najbolje podnose vrućine, ali velike teško’, rekla je Irina Tikhomirova, voditeljica uzgajališta.

Štete u samo jednoj regiji u kojoj je proglašeno izvanredno stanje je više od tri milijuna dolara. Osim ljudi i životinja ugroženi su i usjevi, a povećan je i broj požara. Najgore je u ruralnim područjima gdje su seljaci zbog vrućina bili prisiljeni uvesti gotovo cjelodnevni odmor. Sada rade od tri do 11 ujutro, pa uzimaju odmor dok temperature ne popuste u kasno poslijepodne.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene