Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: U potresu u Japanu 4 poginula, više od 500 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje su četiri osobe poginule, a više od 500 ih je ozlijeđeno u snažnom potresu, magnitude 6,8 stupnjeva po Richterovoj ljestvici, koji je jutros pogodio središnju japansku regiju Niigatu.

Pročitajte i ovo Ilustracija neuništivi humor "Malo duže trajao od zadnjeg seksa"; "Cijela se Juga probudila prije nas": Urnebesni komentari Crnogoraca nakon potresa Ilustracija Nemirno tlo Nakon snažnog potresa u Crnoj Gori deseci naknadnih udara: ''Ne možemo reći što će biti''

Četiri su osobe umrle u dvije bolnice u Kashiwazakiju, gradu koji je potres najjače pogodio. Riječ je o dvije 80-godišnjakinje i dvije osobe čiji identitet nije naveden.

U iste je bolnice primljeno oko 500 ozlijeđenih, a više od 1000 stanovnika evakuirano je iz domova i smješteno na sigurnija mjesta.

Gotovo 300 zgrada potpuno je uništeno, a 18 djelomično oštećeno u prefekturama Niigata i NAgano, priopćila je Agencija za požare i katastrofe.

>> Novi udar, 5 sati nakon prvog

Ovaj je potres, prema izvješću stručnjaka, jedan od snažnijih
zabilježenih u Japanu u posljednjih nekoliko godina. Prouzročio je znatnu materijalnu štetu u prefekturi Niigata, oko 250 km sjeverno od Tokija.

Potres je prouzročio požar u nuklearnoj centrali koji je odmah ugašen, a nema ni opasnosti od radioaktivnog zračenja, izvijestili su službeni izvori.

Premijer Shinzo Abe koji se nalazi u Nagasakiju, na jugu Japana, u sklopu predizborne kampanje, odmah je otkazao predviđeni program i trebao bi se helikopterom uputiti u potresom pogođeno područje Japana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene